Halverwege
Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik een echte update heb geplaatst, ik 'vergeet' het de hele tijd/heb het te druk/doe andere dingen. Laten we maar zeggen dat het leuk is en geen bericht goed bericht in dit geval ;)
Inmiddels is het zomerseizoen al lang en breed begonnen en zijn we alweer bijna op de helft van alle zomerkamp sessies. De eerste sessie was een week, nu zijn er 3 sessies van 2 weken en daarna weer 2 van een week. We zijn nu halverwege sessie 3 en het bevalt erg goed.
De laatste dagen van de staff training waren erg leuk en erg intensief, voor het grootste gedeete van de mensen bestond dit uit mini camp, een paar dagen kamp voor kinderen die nog te jong zijn om 'echt' op kamp te gaan. Voor mij en een klein groepje anderen bestond dit uit lifeguard training, in de achtertuin van de ouders van een van de campers, die een 'simpel' zwembad in de achtertuin hadden dat we mochten gebruiken. De training bestond uit 3 dagen zwemmen en in de avonden educatieve video's over wat je doet als lifeguard kijken. Het was nog even spannend of ik het zou halen, want ik blijk een 'drijver' te zijn (je had drijvers en zinkers), wat heel handig is als je gered moet worden omdat je niet verzuipt, maar wat ietwat onhandig is als je iemand van de bodem moet redden. Maar uiteindelijk heb ik het gehaald!
Daarna begon de zomer echt en kwam de eerste groep campers aan. Tijdens de eerste sessie was ik hero, wat betekent dat ik geen eigen cabin had en meer dingen achter de schermen deed. Dat was erg leuk om te doen, een goede manier om kamp goed te leren kennen en om contact te hebben met alle verschillende 'villages' (er zijn 4 villages, 2 voor jongens en 2 voor meisjes, ik zit in Oak, wat betekent dat ik met oudere meisjes werk) in plaats van alleen mijn eigen. Je doet ook andere dingen als een hero, bijvoorbeeld prijzen voor een veiling verzinnen. Voor de eerste sessie was een van mijn prijzen 'get tied to trees at random moments' waar ik een paar 10 jarige jongetjes diep gelukkig mee gemaakt heb.
Voor de tweede sessie had ik een eigen cabin met 5 meisjes, dat was erg leuk maar ook erg heftig en druk. Je bent de hele dag bezig met of ze het wel leuk hebben en wat je nog allemaal moet doen voor ze (post halen, ze herinneren dat ze hun waterflesje mee moeten nemen, level bracelets branden, campers inschrijven voor clinics, special wake-ups plannen etc), maar het is ook heel erg leuk om van alles te doen en activiteiten te plannen die we als cabin willen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld regenboogbrood gebakken, enorme zeepbellen gemaakt, luciferdomino gedaan en een schommel van een autoband gemaakt. Halverwege de eerste week van de sessie moest een van de meisjes weg omdat ze ziek was, dus daarna waren er nog maar 4 campers over, dat was wel vreemd. Tijdens deze sessie was er ook the 4th of July, de dag waarop Amerika onafhankelijk werd. Dat is hier een groot feest, hoewel in de rest van de VS het nog gekker schijnt te zijn. Op het camp vierden we dat met een vuurfenix, een 4 meter hoge vogel die volgestopt werd met hooi en benzine om vervolgens aangestoken te worden door boogschutters met vuurpijlen, heel indrukwekkend om te zien. Ik zal komende week proberen foto's te plaatsen. Deze sessie heb ik ook mijn eerste havermoutgevecht meegemaakt, waarin je in twee teams elkaar onder smeert met gekleurde havermout.
Voor de derde sessie ben ik weer hero omdat er maar 4 cabins zijn deze sessie en 7 counselors. Nu heb ik wat meer verantwoordelijkheden, zo zorg ik bijvoorbeeld voor de vier geiten die we hebben en die ziek zijn en waar vorige week de 5e van is overleden. Verder draai ik wel gewoon clinics als hero. Het merendeel van de clinics die ik geef is op het water, lifeguarding voor het zwemmen, kanoen, kayaken etc. Verder geef ik ook met regelmaat mountainboarden, omdat ik de enige vrouwelijke instructrice ben en het idee is om stereotypes te doorbreken. Verder doe ik activiteiten met de kippen en geten, dingen in de buitenkeuken en wat creatieve dingen zoals tye die en batik.
De dagen zijn hier erg lang, maar toch vliegen ze voorbij. Een gemiddelde dag hier:
7.15 opstaan en special wake-up voorbereiden
7.30 special wake-up
8.00 ontbijt
8.45 1st clinic
10.00 2nd clinic
11.15 cabin activity
12.15 lunch
12.45 rest hour
13.50 playstation (verschillende activiteiten waar campers uit kunnen kiezen)
15.00 snack
15.30 3rd clinic
16.45 4th clinic
18.00 avondeten
19.00 avondprogramma (meestal een groot spel, soms kampvuur)
20.30 campers naar hun cabin brengen, laten douchen en embers
22.00 'vrij', je hoeft niet meer bij campers te blijven, maar werkt aan parent letters en wood cookies
Als counselor heb je ook elke dag een uur vrij, maar die besteed je meestal aan het schrijven van parent letters en wood cookies, als hero heb je een uur per week vrij. Verder heb je ook een dag per week vrij, meestal een middag en avond de ene dag, en de dag erop de ochtend, hoewel het soms wat verschilt.
Tijdens mijn vrije dagen doe ik verschillende dingen, meestal blijf ik in de buurt van camp omdat het erg druk is en je zo een beetje bij kan tanken. Meestal ga ik naar Mekka (een gezellig koffietentje met fantastische koffie (iets wat je niet veel vindt in Amerika)), ga naar Nevada City of Grass valley of de Yuba (een prachtige rivier hier in de buurt). Verder is het de planning om binnenkort met een groepje naar Lake Tahoe te gaan op onze vrijde dag en ook ga ik tussen sessie 4 en 5 op de bustrip (campers komen hier met een touringcar) wat inhoudt dat ik naar Piedmond en San Fransisco ga. Ook ben ik voor het eerst naar een shoppingmall geweest, wat een gekkigheid is dat zeg! Enorm en alles glimt en blinkt je toe, en ik zou er met gemak kunnen verdwalen, er hingen zelfs overal kaarten om je de weg te wijzen.
Het bevalt me hier tot nu toe nog steeds heel erg goed en het gaat goed met me, ook is het heel gezellig met alle andere counselors. Afgelopen week had ik voor de eerste keer een beetje heimwee naar huis en iedereen thuis, maar niks schokkends gelukkig.
Voorlopig blijft het even bij deze update, ik zou ook graag iedereen persoonlijk willen mailen, maar daar heb ik vaak geen tijd voor, dus hopelijk is dit voorlopig genoeg. Ik denk met regelmaat aan iedereen thuis :) Verder vind ik het heel leuk om post en e-mail te ontvangen, en ben ik ook heel benieuwd hoe het met iedereen in Nederland is, dus leef je uit ;)
Liefs!
Esther
Ha Esther,
Gaaf om allemaal te lezen zeg. Het klinkt allemaal erg druk, maar ook erg leuk! Mooi dat je het zo goed naar je zin hebt!
Ik ben nog druk bezig met afstuderen (en hoop dat ik het allemaal voor dinsdag nog red). Dinsdag gaan Arnold en ik tweeënhalve week weg naar het noorden van Zweden. Het hele huis ligt al vol met materiaal en bagage en morgen gaan we inpakken.
Geniet nog lekker van alle drukte!
Marianne
Ha die Esther
fijn zo regelmatig van je te horen op allerlei manieren. De foto's zien er geweldig uit, vroeg me al af waarmee jullie ingesmeerd waren , maar nu weet ik het: havermout. haha gekke mensen die... o nee. leuk juist ;-) fijn te horen dat t zo goed gaat. en goed te weten dat je zo hard werken kan haha daar kan ik vast wat mee (liefs van je moeder)
klinkt wel alsof daar weer andere activiteiten ondernomen worden dan hier, erg leuk hoor. Geniet van je tijd daar, de tijd vliegt moet ook ik toegeven liefs mam en pap
Heey Esther! Wat een leuk verhaal en wat goed dat je het zo onwijs naar je zin hebt. Ik zit nu een week in Berlijn, maar volgens de laatste berichten van Ariane is alles nog chill in die Bijlmer! Ik geniet erg van het balkon ;).
Nog een hele fijne tijd en tot in september!
Liefs, Maggie
Heey Esther! Wat leuk om te lezen allemaal! :D
het klinkt als een ontzettend leuk kamp, mag ik volgens jaar mee? ;)
Ik ben net terug uit Tsjechie, das was ook ontzettend gaaf. Ik heb onderhand erg veel zin om met je bij te kletsen, jammergenoeg moet at nog even wachten... Heel veel plezier nog daar, geniet ervan! :D